I ženy mají své hry...

ZMĚNY, ROŠÁDY A SPEKULACE - DÍL 1.

07.06.2008 17:04

 

CON INVEST DĚKANKA

Z kádru mistrovské Děkanky je na odchodu Diana Brennerová a Hanka Lacková. O možných posilách se nemluví ani nahlas, ani v kuloárech. Nikdo se však neodváží pochybovat o tom, že trenérska dvojce Šatalíková se Šteglovou zase vytáhne nějaké eso z rukávu. Před dvěma lety to bylo angažování Komissarové s Billou, loni příchod Zuzany Svobodové. I kdyby na Děkanku nepřišla žádná nová tvář, je dost pravděpodobné, že tak zkušené družstvo si poradí.

 

EVVA FbŠ Bohemians

Na oficiálních stránkách FbŠ Bohemians Praha se objevila mezi novinkami zpráva, kterou nepozorný čtenář snadno přehlédne. Informace, která ovšem

může podstatně ovlivnit nejen samotné stříbrné FbŠ, ale i ostatní družstva. Po několikaletém působení totiž lavičku opustil Martin Musil, který už se hodlá věnovat pouze vedení celého kolosu pražské florbalové školy. Na uvolněné místo nepřichází zcela neznámá tvář, nýbrž asistent letošních vicemistryň republiky - Tomáš Pecha.

Co se týče složení kádru, už teď je jasné, že nastanou nějaké změny. Po kvalifikaci na Evropský pohár se dle dostupných informací s kariérou rozloučí kapitánka Jarmila Karnecká. Naopak přijít by měla Diana Brennerová z mistrovské Děkanky a v jednání jsou i dvě posily z Moravy. Dost silné signály jsou i o návrátu bývalé reprezentantky Aleny Slovákové.

 

FBC Liberec ALIAZ Crazy Girls

 

V Liberci již trenérská změna proběhla. Přicházejí zprávy, že do Liberce zamíří několik dalších mladých, perspektivních nadějí. Především hráčky, které se ukázaly na květnovém MS juniorek v Polsku. O konkrétních jménech se však do oficiálního začátku přestupního období nehovoří nahlas.

 

FBS Valoz Olomouc

 

 

Tichá změna trenéra proběhla také v Olomouci, kde Martina Fráňu nahradila dvojice Roman Grabovský a Zdeněk Cholek. Druhý jmenovaný dovedl ženy před dvěma lety do Extraligy a odkoučoval i jejich první sezónu v nejvyšší soutěži. V následující sezóně však jeho role bude mírně odlišná, neboť hlavním koučem bude Roman Grabovský.

A noví trenéři si mohou začít lámat hlavu, co nastane v případě, že brankářka Klára Kořenková nebude moci dále pokračovat v kariéře ze studijních důvodu. A je jisté, že kanonýrce Míši Rullové skončilo hostování.

TJ JM Chodov

 

Pátý tým uplynulého ročníku z Chodova tvrdě pracuje. Poté, co ještě v průběhu sezóny vyřešili problémy s obsazením trenérského postu, je letní příprava pod taktovkou Lukáše Pokorného jedna z nejtěžších, které chodovské zažily. Přípravu na další sezónu již neabsolvují některé hráčky, jež ukončily kariéru. Jako například brankářka Kateřina Nikodýmová a Radka Balíková. Byl však ohlášen návrat Ivany Procházkové a dost silně se hovoří i o posilách z jiných týmů. Vše jsou prozatím pouze spekulace, i když dost pravděpodobné!

 

1.SC SSK Vítkovice

 

Velký otazník stále visí nad lavičkou 1. SC SSK Vítkovice, kde je prázdné místo lodivoda téměř na sezónním pořádku. O nových posilách tradičního účastníka Extraligy také prozatím není ani vidu, ani slechu. Očekává se, že hostování si z FBC Lipník prodlouží Tamara Hašová. Pokud k modrobílým nepřijdou nová jména, lze očekávat větší zapojení juniorek, jak tomu bylo například při angažování Nikoly Černé a Terezy Urbánkové v uplynulých sezónách. V brance se opět objeví reprezentantka Lenka Kubíčková.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena. LeGo & Diťous