I ženy mají své hry...

U REPREZENTACE ŽEN ZAČÍNÁ ZKOUŠKOVÉ OBDOBÍ

13.08.2008 23:09

Hlavní kouč ženské reprezentace, Jaroslav Marks, nominoval na zářijové soustředění reprezentace v Liberci dvacet hráček. Vedle stálic se objevila i "polská" trojice, tedy dívky, které absolvovaly poslední juniorské mistrovství světa. Jmenovitě Nikola Černá, Lucie Paulovičová a brankářka Jana Christianová.

O nominaci poslední jmenované se spekulovalo už po MSJ 2006 v Německu, kde byl její výkon oceněn nominací do all-stars turnaje. Uplynuly prakticky dva roky než se talentovaná brankářka dočkala své premiérové pozvánky do ženského áčka.

Trochu více tedy překvapí povolání Nikoly Černé z Vítkovic a Lucie Paulovičové z Liberce. Obě dvě hráčky však Jaroslav Marks měl možnost vidět nejenom na uplynulém Czech Openu v Praze, ale také při své osobní účasti v Polsku. Což může být dostatečný důkaz pro to, že reprezetační lodivod jejich nominací nepokouší osud neznámými.

Oproti zaběhnutým "pravidlům" se tentokrát v nominaci neobjevují jména jako Hana Váňová, Magdaléna Šindelová nebo Klára Rozumová. Před osvědčenou brankářkou dostala šanci předvést se její klubová spoluhráčka Lenka Suková. Svou šanci dostaly hráčky širšího kádru, tedy Michaela Rullová z FBC Elite a další.

Pohled na soupisku pro soustředění dává jasné znamení široké veřejnosti, že před nadcházejícím MS ve Švédsku mají šanci do reprezentace proniknou i nové, neokoukané tváře.


     
Brankářky
Kubíčková Lenka 1. SC SSK Vítkovice
Christiánová Jana FBŠ Bohemians
Suková Lenka Děkanka Praha
     
Hráčky do pole
Bartošová Lenka FBC Liberec
Billá Denisa Děkanka Praha
Černá Nikola 1. SC SSK Vítkovice
Jarolímová Anet TJ JM Chodov
Jelínková Zuzana FBŠ Bohemians
Jílková Kristýna Děkanka Praha
Kalecká Margarita Děkanka Praha
Křížová Eliška FBŠ Bohemians
Kulhánková Anna TJ JM Chodov
Lacková Hanka TJ JM Chodov
Macurová Zuzana 1. SC SSK Vítkovice
Moťková Kateřina Děkanka Praha
Paulovičová Lucie FBC Liberec
Rullová Michaela Elite Praha
Šimáčková Olga FBŠ Bohemians
Štéglová Dominika Děkanka Praha
Vaňáčová Markéta TJ JM Chodov

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena. LeGo & Diťous