I ženy mají své hry...

TŘETINOVÉ DRAMA S NĚMECKOU PŘÍCHUTÍ

10.05.2008 12:47

Juniorky ve své pouti základní skupinou třetího MSJ v Polsku narazily na reprezentaci německých vrstevnic. Po ne zrovna hladkém průběhu si se soupeřkami ze sousedního Německa dokázaly poradit 5:1.

 

Při sledování oficálního online přenosu muselo fanouškům českých barev pořádně zatrnout. Dlouhé minuty byl stav stále 0:0, i když prognózy byly po slibném utkáním se Švédskem zcela odlišné. Přesto se do šaten v polském Babimostu odcházelo za stavu 1:0 pro české reprezentky díky trefě kapitánky Dáši Suré. Hlavní problém menší produktivity tkvěl v disciplinované obraně soupeřek, kterou se jednoduše nedařilo prolomit, přestože české reprezentatnky sevřely Němky do pevných kleští.

Ani ve druhé třetině Němky nepolevily v důrazné defenzivě. A z ojedinělé šance ke skórování dokázaly vykřesat maximum. Při rozehrávání volného úderu prostřelila Judith Burmester nejen bránící češky, ale i brankářku Alenu Vokatou.

To paradoxně znamenalo mnohem větší snahu ze strany v červených dresech hrajících českých reprezentantek. Odpovědí na vyrovnávací gól byl v 34. minutě zásah Barbory Pařízkové po nahrávce Lucie Paulovičové - 2:1. V 36. minutě se podařilo odskočit na rozdíl dvou gólu po trefě Kristýny Krajčovičové - 3:1. Posledním zářezem do nalomené psychiky soupeřek byl gól do šatny z hole Nikoly Černé – 4:1.         

    Poslední trefu zaznamenala v 49. minutě Tereza Urbánková za asistence Karin Vavrečkové.

     Nejlepší hráčkou utkání byla za CZE zvolena kapitánka Dáša Surá.

     Za GER skvělé utkání odchytala Gatzsch Nancy a po zásluze si z utkání odnesla věcnou památku od pořadatelů.

 

Česko - Německo 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky CZE:
15. Surá (Burdová), 34. Pařízková (Paulovičová), 36. Krajčovičová (Surá), 40. Černá (Paulovičová), 49. Urbánková (Vavrečková)

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena. LeGo & Diťous