I ženy mají své hry...

KRŮČEK OD SENZACE!

08.05.2008 14:36

 

Do prvního utkání MSJ v Polsku proti obhájkyním světového titulu ze Švédska vstoupily české reprezentantky tou správnou nohou! Přestože konečný výsledek jasně vyznívá v jejich neprospěch, za předvedený výkon se rozhodně nemusí stydět!

Reprezentační trenér Michal Marošek splnil svá předzápasová slova a do utkání vyslal dvě stabilně hrající formace a třetí, která měla za úkol dostřídávat. Do branky se postavila zkušená Jana Christiánová.

První slovo však měly reprezentantky Země tří korunek. Už ve druhé minutě vstřeila gól Sara Helin. Ale za půl minuty se po křídle unikající Lucie Paulovičová dostala ke střele a srovnala stav na 1:1. I další střelecký zápis patřil překvapivě české trikoloře. Při střídání třetí lajny se na hřiště dostala Gabriela Skopková a po několika přihrávkách strhla vedení na stranu České republiky – 1:2. Vzápětí však Švédky srovnaly krok gólem z hole Theresy Karlsson – 2:2.

V deváté minutě se za hru bez hole šla na trestnou lavici posadit Karin Vavrečková. Češky však údernou přesilovkovou formaci soupeřek dokázaly ubránit. Bohužel však již v plném počtu inkasovaly třetí gól po střele Emelie Wibron – 3:2.

Tři minuty před koncem první třetiny přišla velká zkouška české obrany, která však neobstála. Nejprve se na malém brankovišti objevila neobsazená Anna Wijk, zvyšujíc na 4:2, a z následného útoku se švédské nahození smolně odrazilo od nohy některé z bránících hráček za záda bezmocné Jany Christianové - 5:2.

 

S prvním gólovým zápisem druhé třetiny se tentokráte mírně otálelo. Při vyloučení jedné ze švédských hráček ještě gól nepadl. Jenže pak zapracovala skvěle forčekující Nikola Černá. Ta získaný míček poslala směrem k Tereze Urbánkové, pro kterou nebyl problém zavěsit – 5:3.

Druhou třetinu reprezentanky České republiky vyhrály 0:1 !

Třetí třetina nezačala nejlépe. K míčku se opět dostala Sara Helin a svým druhým gólem v utkání zvýšila na 6:3. Po faulu na Martinu Čapkovou přišlo trestné střílení. V tom se exekutorka Kristýna Krajčovičová zachovala jako starý mazák a míček přesvědčivě skončil za zády švédské brankářky – 6:4. Tříbrankové vedení však na stranu soupeřek vrátila Johanna Holmbom – 7:4.

V začínající 52. minutě se opět zablýskla Nikola Černá, když forčekujíc získala míček, který opět putoval na klubovou spoluhráčku Terezu Urbánkovou. Ta své sólo zakončila jedním z nejkrásnějších gólů dne – 7:5! Za pouhých 14 sekund se skóre opět změnilo a zase u toho byly hráčky České republiky. Do střelecké listiny se tentokrát zapsala Hana Koníčková, která tak snižovala na rozdíl jednoho gólu – 7:6.

To však bylo z gólových příspěvků českých reprezentantek vše. Poslední slovo a klid na hole žlutého komanda dvě minuty před koncem dodala Nina Bäckman – 8:6.

 

Česko - Švédsko 6:8 (2:5, 1:0, 3:3)
Branky a nahrávky CZE:
29. a 52. Urbánková (na obě Černá), 3. Paulovičová (Urbánková), 6. Skopková (Čapková), 48. Krajčovičová (trestné střílení), 52. Koníčková (Krajčovičová)

Střely na branku: 22:32

Počet diváků: 170

 

 

Dalším vystoupením České republiky bude čtvrteční souboj s Německem od 18:00.

 

Podrobnosti a online z utkání naleznete zde

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena. LeGo & Diťous